Saxion Minor Innoveren bij 11 LMB

6 JUNI: Een creathon in 1 dag.

In het teken van ‘de uitrusting van de toekomst’. Door een groep studenten van Saxion Hogeschool, vanuit verschillende studierichtingen en samen in de minor Leren Innoveren.

Mooie en creatieve ideeën met als uitdaging om ze licht, efficient en doelmatig in te zetten voor uitvoering in een missie van de toekomst. Op basis van een Design Thinking proces zijn praktisch en soms ook futuristisch ideeën ontwikkelt en gepresenteerd.

Met aansluitend een rondleiding bij de genie compagnie en op het Medical Skill Lab. Indrukwekkende presentatie over hoe leiderschap en teambuilding vorm krijgt binnen 11 LMB (geniecompagnie). Met een real life demonstratie over het lokaliseren, determineren en veilig stellen van mijnen. Onder het toeziend oog van de Black Hornet minidrone die eerder dit jaar door Defensie zijn aangeschaft. In het Medical Skill Lab werd indrukwekkend duidelijk hoe in de praktijk ‘team gaat voor individu’ vorm krijgt, met een praktische doorkijk in een omgeving waar de realiteit wordt gesimuleerd (geluid, geur, temperatuur, etc) om het leerproces te bevorderen. Bijzonder om dit mee te kunnen maken!

Met dank aan Jeroen Volker en Daan Schenning van Saxion, die hun Minor collega studenten en docenten hebben gemobiliseerd om mee te werken aan deze prachtige dag. En met speciaal dank aan 11 Luchtmobiele Brigade, en in het bijzonder de teams van Marino Verhaar, Remco Ijkhout en Harold Keldermans.