Kickoff Creathon Zorg-Tech 8 november 2017

Creathon Zorg-Onderwijs-Techologie.
Het Centre of Excellence organiseert in samenwerking met s’Heerenloo en ROC Aventus op 14 en 15 november 2017 een creathon. 40 student en hun docenten, gaan samen met clienten en begeleiders aan de slag om vanuit drie domeinen (creatief, sociaal en technologie) in twee dagen tijd concepten te ontwikkelen die echt verschil maken. Vanavond is de kickoff bijeenkomt, op locatie Groot Schuylenburg van s’Heerenloo, inclusief een rondleiding door het innovatielab!

Tijdens de rondleiding zijn diverse toepassingen van technologie te zien die een waardevolle beleving geven voor clienten. Fysieke gezondheid is belangrijk en het spelelement helpt om fysieke inspanning te stimuleren. Een voorbeeld is de projectie op de vloer van (in geplaatst voorbeeld) kippen, die door de clienten moeten worden ‘plat gestampt’. Visuele en auditieve effecten maken het een plezier om mee te spelen.

Maar ook een stoel die de vibraties van bijvoorbeeld een Harley Davidson overbrengt aan iemand die fysiek beperkt is. Op het scherm zien ze waar ze rijden, de stoel beweegt mee met de weg en de motor toeren. Alsof je er zelf op zit. Een ervaring die ze nooit zullen vergeten!

Persuasive Technology. Intrinsieke motivatie stimuleren en technologie in zetten die mensen in letterlijk beweging brengt.

Volg ons voor een update @Centre of Excellence.