Creathon 14-15 november 2017

Bekijk de video impressie van de creathon 2 daagse.
Geïnspireerd door Lian en (vlogger) Dion, clienten van s’Heerenloo, hebben ruim 44 studenten van ROC Aventus op de eerste dag al 7 concepten ontwikkeld.

Design thinking vormde de basis van een creatief proces dat door docenten van ROC Aventus is begeleidt. Mooi resultaat vanuit een directe verbinding met de doelgroep. Studenten weten waarvoor ze het doen, dat geeft deze samenwerking een bijzonder accent!

De tweede dag is vooral gericht op het vertalen van de ideeën naar concrete prototypes. Op basis van deze prototypes wordt door een deskundige jury (CoE, Aventus, s’Heerenloo, Home Instead) beoordeeld welke uitgewerkte ideeën geschikt zijn om door te gaan voor praktische uitwerking.

In 2018 wordt een vervolg gestart op deze creathon. Het betrekken van ondernemers bij de verdieping en uitwerking van de gerealiseerde prototypes, maakt het mogelijk om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken in de dagelijkse praktijk.

Een concrete vraag uit de zorg heeft een antwoord gekregen tijdens de creathon. Dit antwoord vraagt om ondernemerschap en betrokkenheid om het uitvoerbaar te maken voor de praktijk. Niet alleen bij s’Heerenloo, maar zeker ook bij andere zorg instellingen met een vergelijkbare vraag.

In de loop van 2018 wordt dit vervolg in gang gezet. Ondernemers die zich voelen aangesproken dagen wij uit om hier actief in de participeren. Wij komen graag in contact met ondernemende creatieve geesten die met passie en visie mee kunnen bouwen aan relevante innovaties.

Volg ons voor een update @Centre of Excellence.