Coöperatie wordt Stichting

Centre of Excellence voor Sociale en Technologische Innovatie

Het Centre of Excellence, opgericht in juli 2014 als Coöperatie U.A. gaat met ingang van 24 december 2018 verder als stichting. Hiermee komt
de oude tenaamstelling te vervallen (Centre of Excellence for New Media Technologies) en gebruiken we de naam die we inmiddels al ruim een jaar hanteren als handelsnaam: Centre of Excellence voor Sociale en Technologische Innovatie (CoE-STI).

In de 5 jaar dat het CoE als coöperatie actief was is een duidelijke omslag gemaakt van innovatie gericht op nieuwe media en technologie, naar innovatie die de sociaal maatschappelijke impact centraal stelt en inzet op de mogelijkheden die de nieuwe technologie hiervoor bieden. Een ander model, een andere benadering en een duidelijk andere manier om samenwerking te stimuleren. De vraag staat centraal en concurrentie modellen gaan veranderen. Dat vraagt om nieuwe vormen van samenwerking. En dat vraagt ook om een rechtsvorm die deze samenwerking beter ondersteunt. Bij de samenwerking in de triple helix, waar wij ondernemers, onderwijs en overheid bij elkaar brengen, biedt een stichtingsvorm een betere match.

Benieuwd wat het CoE voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met onze bestuurders, Marcel Veening of Robert Mullink. Zij gaan graag met jou en je team de verkenning aan op de concrete vraag en welke mogelijkheden vanuit het CoE Waardemodel op de horizon liggen.