Voor sociaal maatschappelijke vraagstukken werken wij graag samen met onderwijs en bedrijfsleven. De vraag articulatie in de praktijk kan door samenwerking tussen bedrijven en studenten bijzondere resultaten opleveren is onze ervaring. Zowel met studenten op MBO als op HBO opleidingen hebben wij hiermee ervaring. Meestal werken we hier met challenges.

Challenges zijn één, twee of meerdaagse evenementen voor het multidisciplinair creëren van innovatieve concepten. Door de combinatie van kennis en ideeën uit het sociale domein, het creatieve domein en het technologische domein, wordt een resultaat gevormd dat technologisch en maatschappelijk haalbaar en waar de acceptatie door een mooi design wordt verhoogd.

Wij werken in dit proces vanuit het principe dat het resultaat herhaalbaar en schaalbaar moet zijn, zodat het sociaal en economisch potentieel wordt aangesproken. Daarnaast moet het in de uitvoering kort-cyclisch verzilverbaar worden. Een perspectief mag blijven wenken, maar resultaat zien we graag morgen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn 2-daagse creathons MBO studenten, 1-daagse challenges op de kazerne met HBO studenten van innovatie Minor of een bovenregionale 5-daagse bootcamp in een datacenter.

Inspiratie video’s beschikbaar op het CoE Ecosysteem Youtube kanaal.